Ker razumemo molžo…
Pokličite nas: 041 - 638 - 243

Robot M2erlin

Molzni robot M2erlin – nova dimenzija

Na največjem evropskem sejmu EuroTier 2014 je bila prvič javnosti predstavljena nova generacija Fullwood molznega robota.

Molzni-Robot-Fullwood-M2erlin

Novi M2erlin je popolnoma na novo razvit avtomatski molzni sistem. Na osnovi 15 letnih izkušenj v avtomatski molži (AMS), so vitalne dele, med drugim modularno zasnovo molznega ogrodja, zunanji izgled kot tudi molzno roko na novo definirali.

Novi M2erlin ima vgrajene veliko nove tehnologije. Na novo je bila razvita molzna roka, ki jo izključno vodijo elektromotorji, s katerimi so dosegli večji prihranek električne energije in večjo natančnost.

V preteklosti so molzni roboti uporabljali pnevmatsko krmiljenje, kar je danes le še zgodovina.

Vzporedno s tem so vpeljali novo tehnologijo EPS – izredna natančnost natikanja.

 

 

Optimalna vključitev

Merlin DualExit DualEntryPri razvoju molznega robota so Fullwodovi inženirji stremeli k optimalni vključitvi AMS v različne koncepte hlevov.

Tako ima M2erlin prvič t.i. Dvojni vhod, kar pomeni, da krava v robota vstopa s strani ali naravnost. Prav tako ima robot dvojni izhod – izhod naravnost ali na stran, da to lahko uporabimo kot avtomatsko selekcijo. S temi možnostmi je M2erlin idelna rešitev tako za stare kot tudi nove hleve. Uporabimo ga lahko v konceptu prostega ali selektivnega gibanja krav. M2erlin nudi 14 različnih rešitev gibanja krav.

 

 

 

Modularen koncept in nova oblika

Ohišje molznega robota je narejeno iz nerjavečega jekla in ločeno od dela kjer se nahaja krava. Zaradi tega ima prednost pri montaži in ima preprost dostop do vseh vitalnih delov.

757-0201b

 

 

 

Nova energijsko varčna molzna roka

757-0079b

 

 

 

Nova molzna roka je komaj slišna pri premikanju. Na novo razvita 3D kamera zagotavlja točno pripravljenost medtem, ko nov senzorični sistem zagotavlja precizno gibanje. V prostoru za krave ni nobenih premikajočih se delov ali senzorjev, s čimer se je še izboljšalo delovanje.

 

 

 

Več udobja za krave pri molži

Molzna roka je opremljena z Force Sensing System (sistem zaznavanja sil), kar pomeni, da reagira na zunanje vplive. V praksi to pomeni manj obremenjeno tehniko. V območju natikanja je prvič mogoče tudi ročno natikanje.

Popolnoma je spremenjeno upravljanje z molznim robotom. Preko modernega LCD zaslona ga je možno krmiliti z konico prsta in pridobiti vpogled v stanje naprave.

757-0094b

 

Svetovanje

Pred vsako prodajo naredimo individualno primerno zasnovo. Po zagonu naprave se lahko kadarkoli obrnete na našo pomoč

Servis in Montaža

Servis rabljene molzne in hladilne tehnike

Montaža nove molzne opreme blagovne znamke Fullwood

Kontaktirajte nas:

e-pošta: info@molzna-tehnika.si

telefon: 041 - 638 - 243

fbicon

Partnerji

Fullwood-logo lemmerfullwood